110215 - Mi casa es su casa

Javisst, Hanna, ska jag berätta vad vi jobbar med ;) Vi jobbar som telefonförsäljare på ett jättestort callcenter här i Barcelona. Kommer ringa till Sverige och sälja olika saker. Finns bla.a. ComHem och Viasat, The Studio och lika olika saker man kan sälja. Allt från bredband till kalsonger så. Tror att vi kommer hamna på The Studio.

Idag har kameran fått stanna hemma eftersom jag visste att vi skulle gå massor hela dagen och den väger ju en del. Är ändå skitkallt och pissväder idag så fanns väl inget intressant att ta bild på, haha.

Då ska jag berätta om dagen. För att vi ska kunna få arbetskontrakt måste vi ha NIE-nummer och Social Seguridad. Vi började alltså med att åka till poliskontoret långt från oss och fixa NIE-numret. Det brukar alltid bli lång kö där tydligen så vi var där vid 7.40 och började köa (var inte ens först i kön då!) och kontoret öppnade kl. 9!! Bra system. Var iskallt ute också. Typ 8-10 grader. Fick numret efter ett tag, gick över till banken på andra sidan gatan där man fick ännu ett papper och betala 10 euro. Sen skulle vi gå tillbaka till poliskontoret och fick ett annat papper. Där efter tog vi taxi (för ingen kunde förklara vägen åt oss!! + att taxin kostade typ 30kr, haha) till stället där man fixar Social Seguridad. Där fick vi svaret "noo noooo, photocopy", uttalades " nåå nåå fåtåkåpiiii fåtåkopi, librari". Vi gick ut och sökte ett bibliotek men hittade en bokaffär så antog att det var där, och mycket riktigt. Där fick vi kopiera upp våra papper och sen tillbaka till stället och så ordna allt. Taxi till jobbet och så var allt klart för idag!! Yey. Vad bra att det här landet inte är så efter. Verkligen. GAH.

Nu slänger jag upp lite bilder på lägenheten. Börjar med före-bilder.


Var inte helt okej att öppna dörrarna till det här äckliga. Värsta jag varit med om alltså.. Usch. Fram med alla skurmedel!!


Mmm, välkommen.


Som tur var så fick vi städhjälp till väggarna så nu är möglet borta. Gäller att komma ihåg alla apparater och att ha öppet fönstrena medans vi inte är hemma. Nu är den så fin och städad efter vi har ordnat upp här! Se bara ;)











Sådär. Som sagt var är det kallt och trist ute. Är enda dagen vi kan ta det lugnt hela dagen om vi så vill, och det vill vi nog. Måste verkligen vila fötterna nu efter allt vi har gått, haha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0